Om Sailguide

Sailguide.com har funnits sedan 1999 och är nordens största sajt för båtfakta om segelbåtar. Webbplatsen innehåller fakta, åsikter och kunskap om segelbåtar

I fakta databasen finns mått, bilder, åsikter, priser och länkar för mer än 2000 segelbåtsmodeller, framför allt nordiska. Fakta är samlat från ett antal olika källor.

Sailguide har sedan start även drivit ett mycket aktivt forum för segelbåtsintresserade dit man kan vända sig för diskussioner och kunskapsutbyte inom båtägande och segling. I det nuvarande forumet kan du hitta alla inlägg sedan 2004.

Sailguide.com startades av Anders Längnäs som ett hobbyprojekt. Bakgrunden var att Anders saknade ett ställe där man kan hitta uppgifter om olika båtmodeller när hans familj letat båtar genom årens lopp. Ofta är det så att båtmodellen inte tillverkas längre och i flera fall har tillverkaren gått i konkurs. Idén uppkom då om en faktabank för segelbåtar.

Idag drivs Sailguide av Segla mera Sverige AB som ägs av Anders Längnäs och Andreas Rejvik, två seglingstokiga personer. Vår vision är att Sailguide skall vara världens bästa sajt för segelbåtsfakta och kunskap för seglingsentusiaster.