GPs Skepparglögg
GPs Skepparglögg
Hej
Tiden går så fort.
Glöm inte av att sätta glöggen i tid, det börjar bli dax.
Calle
Tiden går så fort.
Glöm inte av att sätta glöggen i tid, det börjar bli dax.
Calle
Jo, så här gör ni.
ingredienser
5 lit svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 pkt bakjäst (ej turbo)
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära, skär i 3 delar.
1-2 kanelstänger
250-500gr russin
2,5 kilo socker
Använd en ren 10 liters hink.
Blanda svagdrickan och sockret.
lös upp jästen, och häll i allting.
rör om 1 minut och täck med plastfolie som du gör några små hål i.
Låt hinken st i rumstemperatur 3-6 veckor.
töm sedan med hjälp av en hävert.
Tappa upp på rengjorda flaskor.
Klart, värm och njut.
Calle
ingredienser
5 lit svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 pkt bakjäst (ej turbo)
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära, skär i 3 delar.
1-2 kanelstänger
250-500gr russin
2,5 kilo socker
Använd en ren 10 liters hink.
Blanda svagdrickan och sockret.
lös upp jästen, och häll i allting.
rör om 1 minut och täck med plastfolie som du gör några små hål i.
Låt hinken st i rumstemperatur 3-6 veckor.
töm sedan med hjälp av en hävert.
Tappa upp på rengjorda flaskor.
Klart, värm och njut.
Calle
Kul tråd!
Det här var en tråd som var kul att läsa en kulen November-kväll med regn och rusk utanför Uppsalafönstret!
Jag sätter glöggen, och ser fram emot takdroppet i Februari då man börjar få lust och pyssla med båten igen.
Hn /
Tommy
Jag sätter glöggen, och ser fram emot takdroppet i Februari då man börjar få lust och pyssla med båten igen.
Hn /
Tommy
Re: GPs Skepparglögg
Byt ut bakjästen mot en bra starkvinsjäst. Kostar ca 17 spänn. Jäser snabbare, uppnår högre alkoholhalt och lämnar inga elaka bismaker - vilka kanske i o.f.s. döljs av glöggkryddorna - men det är inte kul för finsmakaren att veta att finkeln finns där.
Annars: Tack Calle, för en årlig favorit i repris! Du gav mig något att tänka på.
Rudi
Annars: Tack Calle, för en årlig favorit i repris! Du gav mig något att tänka på.

Rudi
Re: GPs Skepparglögg
Tack Rudi
Kul att du gillar glöggen
Jästen, bakjästen fungerar utmärkt, jästsvamparna dör inte förrän vid ca 15%.
Grejen är igentligen sockermängden och temperatur.
När jag gör min glögg ca 5 liter så häller jag i en flaska Blossa vinglögg och låter det stå 2-3 dagar.
Enligt min mening är det då nästan exakt som Blossas starkvinsglögg(med 3.5 Kg socker).
Jag vare sig filtrerar eller gör något annat.
Kul att du gillar glöggen
Jästen, bakjästen fungerar utmärkt, jästsvamparna dör inte förrän vid ca 15%.
Grejen är igentligen sockermängden och temperatur.
När jag gör min glögg ca 5 liter så häller jag i en flaska Blossa vinglögg och låter det stå 2-3 dagar.
Enligt min mening är det då nästan exakt som Blossas starkvinsglögg(med 3.5 Kg socker).
Jag vare sig filtrerar eller gör något annat.
Calle
Se gla ut
Se gla ut