Ohlson 29


Åsikt inskickad

av Sten, 2019-09-30
sten81grus@gmail.com


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Blandat

Normal besättning:

1 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Seglar fantastiskt i dom mesta vindar! Har seglat mycket ensam i hårt väder och kan väl säga att man då känner av att det är ett gediget bygge så man känner sig både rätt torr o trygg i sittbrunnen. Kan väl bli lite väl mycket tryck i rodret så man är rätt slut i armarna efter några timmars segling!

Hur det är att bo i båten:

Bor på min båt året om och kan väl tycka att det skulle finnas lite mer stuvutrymmen. Sommartid har Jag seglat med 7 man ombord och det har fungerat väldigt bra alla har fått plats. Nu har då ioförsig förra ägaren gjort så man kan rulla ut sängribbor mellan sofforna och lägga ut en madrass där så hela alltet blir en enda stor säng där man lätt kan sova 4 Pers! Och med sittbrunnskapell blir båten både varmare och man får ju som ett extra (rum)! Mysig och hemtrevlig båt känns större än vad andra båtar i samma längd gör!

Positiva egenskaper:

Mycket båt för pengarna, snygg inredning! Lättseglad. Genua på rulle i lazyjacks e fantastiskt när man seglar mycket ensam!

Problem / svaga punkter:

Svår att få o svara på backen men man lär sig tekniken allt eftersom! Minus e väl annars den stora ratten till häckstaget. Borde bytas ut det första man gör när man köpt den! Babystage är i vägen om man ska bygga skena för självslående fock!

Genomförda förbättringar:

Installerat tv fram o bak samt byggt ljud och snart nytt häckstag!

Övriga kommentarer:

En båt som har det mesta, lättseglad robust billig sjösäker finns inget att gnälla på. Men man vill ju alltid ha större båt men för sina 29 fot har man ändå gott om plats för vänner/familj och packning!