Rock 20


Åsikt inskickad

av Svenne Götvall, 2003-08-04


Båtens årsmodell:

1972

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Bra fart i halvvind och på slör. Dålig på höjdtagning i kryssen (kan delvis bero på gamla segel). Går väldigt stabilt och fint, även i grov och krabb sjö.

Hur det är att bo i båten:

2 vuxna + 2 barn fungerar alldeles utmärkt, framför allt efter att man bott in sig några dagar. Men visst är det en del omstuvning som krävs beroende på vad man skall göra/använda just för tillfället. Med en kudde bakom ryggen sitter man väldigt bekvämt och mysigt för att äta eller spela spel i den kombinerade salongen/förpiken.

Positiva egenskaper:

Priset, i relation till funktion och utrymme. Den stora sittbrunnen. Full längd på alla kojer.

Problem / svaga punkter:

Det krävs ganska långa armar för att kunna manövrera utombordaren. Den höga fören, som i o f s ger ett väldigt fint utrymme inne i båten, kan göra det svårt för mindre personer att ta sig ombord från låga bryggor eller klippor.

Genomförda förbättringar:

Diskho med färskvatten mittemot det tvålågiga köket. Nya och tjockare dynor. Den stora skjutlådan under sittbrunnen inklädd med 50 mm frigolit, fungerar utmärkt som kyl/frysfack i en vecka om man startar med fryst mjölk mm.

Övriga kommentarer:

Har just varit ute 9 nätter i sträck med fru och 2 barn (3 och 7 år). Det enda som tvingade oss att avbryta seglingen var att huset/tomten behövde ses om.