Albin Viggen


Åsikt inskickad

av Arne Carlsson, 2003-06-25


Båtens årsmodell:

1969

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Slutstyv och trygg, man upplever inte samma fartkänsla som i andra mindre båtar, ändå seglar vi ofta 6 knop på öppna bogar och har gjort drygt 7 knop vid ett par tillfällen.

Hur det är att bo i båten:

Karlskrona viggen har köket mitt i ruffen med spis på ena sidan och skåp på den andra, vi upplever ingen brist på stuvutrymmen. Kojerna är långa och 4 vuxna personer sover gott.

Positiva egenskaper:

Massor med båt för pengarna. Den går enormt tryggt, läste i ett gammalt viggen-blad om en trebarnsfamilj som seglade till England. Man bör dock reva i tid för att hålla farten.

Problem / svaga punkter:

Karlskronaviggen är urstark, långkölen borgar för att det håller ifall man skulle gå på, och till skillnad mot äldre Albin-viggar så står masten stadigt.

Genomförda förbättringar:

Putsat upp teaken och mahognyn inne och ute, vaxning av plasten, ankarolina, origo-kök... ...annars så är allt så bra som man kan tänka sig i en såhär liten båt. Kanske att vi sätter in värmare...

Övriga kommentarer:

Har seglat mot Albin-viggar vid flera tillfällen och bara blivit frånåkt av en med extremt bra nya segel... ...mycket "riktig båt"-känsla för storleken.