Albin Delta


Åsikt inskickad

av pelle hansson, 2002-01-07


Båtens årsmodell:

1984

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Går bra i lätt öppen vind. Jag tar dålig höjd på kryss, detta beror säkert till viss del på gamalt bukigt storsegel. Behöver revas i tid (se storsegelkommentaren ovan)

Hur det är att bo i båten:

Utmärkt bobåt med lösningen med ett pentry efter hela babordsidan. Genomgång i hela båten även när det sitter folk i U-soffan. Bra akterutrymme när man väl är på plats. Traditionell förpik som är lite kal i orginalutförande. Bra med stuvutrymmen. Ingen navigationsplats på gott och ont (ger mer utrymme till annat).

Positiva egenskaper:

Lagom stor för att hanteras ensam och ändå utrymme för fyra vuxna i två separata utrymmen och med salongen fri. Jag gillar sittbrunnen som dock är relativt liten. Man sitter högt och bra med god sikt och överblick. Ett underbart bridgdäck där en person kan sitta i skydd av sprayhood och vara helt ur vägen för alla seglingsmanövrer

Problem / svaga punkter:

Hade först den lilla motorn (7 hk) som inte räcker till. Har nu bytt till en tvåcylindrig 17-hästare och fått en ny båt för motor. Inredningen är "enkel" och hon mår bra av lite nya lister och förstärkningar t ex vid pentryt. Dåligt med grabbräcken inne i båten (lätt att fixa men dock)

Genomförda förbättringar:

Övriga kommentarer: