Albin 82MS


Åsikt inskickad

av Ingvar Sundvall, 2003-03-27
ingvar.sundvall@telia.com


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

5 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Halvvind fungerar utmärkt. Kryssa är inte roligt. Vi använder segel som en tyst ersättning till motorn. Ca 50% av tiden).

Hur det är att bo i båten:

För två par eller barn och ett föräldrapar är den utmärkt eftersom får resp akterruff är ordentligt åtskilda. Man här inte varandra alls. Kojer finns för 6 personer men då får dinettbordet sänkas, vilket dock är gjort i en handvändning. "Sittbrunnen" med sina stora ytor och ordentliga sittplatser (10 personer) är fantastisk. Även vid regn är detta utmärkt eftersom den likt en snipa har helt kapell med ståhöjd (1.85m).

Positiva egenskaper:

Liknar mer en segelbåt än vad som är vanligt bland motorseglare p.g.a. den självlänsade sittbrunnen. Praktiskt när det börjar regna eller sjön stänker in. Orginalmotorn på 36 hk är bra att man aldrig snålade in på. På det sättet har man i alla vindar en "motorbåt" som gör sina 7 knop. Svänger runt på en femöring. Backar man svänger den förvånansvärt bra också. Detaljer har gått sönder på båten men annars är allt fantastiskt bevarat, (t.ex plast, mast, rutor,) trots 25 år på nacken. (2003)

Problem / svaga punkter:

När man seglar fungerar sittbrunnen inte så bra om man är 3-6 personer eftersom man sitter rätt dåligt på relingen. Vi har dragit ner mantåget "ett steg" så man bara har det i ryggen och inte i nacken. Detta gör det något bekvämare. Akterrufftaket är annars mycket trevligt att sitta på både när man seglar och går för motor. Personligen tycker jag att den är för hög i skrovet. Synintrycket av detta har man dock trollat bort genom en ordentig längsgående färgmarkering. Sidvinden kan man dock inte lura

Genomförda förbättringar:

Rullfock förståss! Badplattform. Kapad pulpit ovanför badstegen är ersatt med kedja för enklare nedgång på stegen. Snabbrevning på bommen eftersom rullbommen endast fungerar som förvaring av seglet. Autopilot på ratten (Autohelms Sportpilot)gör att man kan njuta på fördäck eller akterruffen även om man går för motor många timmar.

Övriga kommentarer:

Större plats och praktiska utrymmen kan man inte hitta i den här storleksklassen. Man har på många ställen utnyttjat plastens möjligheter som få tillverkare inte hade kommit på under sjuttiotalet. Ur den aspekten var båten en föregångare.