Albin Cumulus


Åsikt inskickad

av peter lindqvist, 2002-12-08


Båtens årsmodell:

1979

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

mycket manöverduglig med det stora rodret,bra på kryssen,en allroundbåt som sköter sig under alla förhållanden.

Hur det är att bo i båten:

bra efter att bordet i salongen flyttats fram, orginaldynorna är ett skämt. ståhöjd,ugn,sittbrunn,stuvutrymme gör det till en bra båt att bo i för upp till 5 (inte så svårt folk) stycken. bäst för en familj med två inte så stora barn.

Positiva egenskaper:

sittbrunnen, utseendet, kölkonstruktionen, 7/8 dels rigg där det i de flesta fall räcker med en fock, seglingsegenskaper, andrahandsvärdet, rätt (lagom) storlek.

Problem / svaga punkter:

hur inredningen är ihopskruvad, kontrollera hur respektive lyckats. motorn tillsammans med rak axel ger en del vibrationer på vissa varvtal, det är dock en grymt bra motor att hålla ihop.YANMAR 12an startar ALLTID (med vev om det behövs).

Genomförda förbättringar:

framflyttat bord, nya avlastare, nya segel, ny storskotskena, bättre ihopskruvad inredning, förstärkt roderbeslag, nya vattenlinjer, riggen genomgången med ny furlexrulle.

Övriga kommentarer:

en båt som inte är ritad direkt efter någon regel, därför håller den fortfarande gentemot nyare båtar, synd bara att de inte visste vad en akterkabin var för något då det finns plats för en sådan.