Birdie 32


Åsikt inskickad

av Jan Erik Hvidsten, 2002-12-02


Båtens årsmodell:

1982

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Flere jeg snakket med før jeg kjøpte båten, var skeptiske til Birdiens seilegenskaper. Selv synes jeg den forsvarer sitt LYS-tall godt. Jeg seilte Færderseilasen med den i 2002, og fant ut at Birdien stort sett holdt unna for Comfort 30, Scampi og andre tilsvarende båter som vi konkurrerte mot i LYS-klassen. Birdie 32 er en behagelig båt i mye vind og sjø. Båten er ikke spesielt stiv, og bevegelsene i sjøen er rolige. Båten blir litt tung i lite vind, men tar seg greit frem da også. Riggen, med blant annet

Hur det är att bo i båten:

Birdien er en romslig 32-foter med mye stueplass og en godt designet innredning. Selv har jeg sans for de åpne løsningene, i skarp kontrast til for eksempel Comfortina 32, som "har alt", men der det meste blir litt for trangt. Min Birdie har verftsinnredning med langsgående bysse på styrbord og dinett-salong på babord. En fin løsning, ikke minst for kokken. God sitteplass til fem-seks personer rundt bordet. Forpiggen er glitrende for to, mens den doble stikkøyen akter er litt trang, men også den fungerer so

Positiva egenskaper:

Summen av mine argumenter for Birdie 32, var nok at man fikk veldig mye båt for pengene. Dessuten er kvaliteten gjennomgående god. At min båt er verftsbygget er nok en klar fordel. Birdien har også pene linjer.

Problem / svaga punkter:

Båten er imidlertid potte tett. Jeg setter inn flere lufteventiler i vinter for å løse problemet med "innestengt" luft. Et problem i sommer var også at båten tok inn vann gjennom håndvasken på toalettet ved kraftig krenging mot babord. Dette er løst med en ekstra kran på utløpsslangen fra håndvasken.

Genomförda förbättringar:

Båten er, siden den var ny, oppgradert med fullspilet storseil og rulleforstag, dessuten stekeovn på gass, kjøleskap og septiktank, ved siden av diverse instrumentering. I vinter monterer jeg også en liten badeplattform akter og ny badetrapp.

Övriga kommentarer: