Lady Helmsman


Åsikt inskickad

av Joacim Persson, 2002-11-18


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

5 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Jag är ingen gammal seglarräv och har egentligen bara tidigare erfarenhet från ca 5 olika båtmodeller som jag seglat veckovis. Detta till trots upplever jag Ladyn lättseglad och okomlicerad. Vi har allt neddraget till sittbrunn och jag seglar henne utan problem helt själv om så behövs. Inlusive hissa och ta ned. Hon är stadig och snabb och går högt mot vind. Fler än en gång har vi seglat ifrån andra båtar pga att vi slipper det där extra slaget för att passera udden/ sundet/märket. Dessutom är det en jätteb

Hur det är att bo i båten:

På grund av sin längd upplevs hon som rymlig. Brist på bredd gör å andra sidan sitt till. Jag håller med tidigare inlägg, boutrymme som en 30 fotare men seglingen är så oerhört mycket roligare.

Positiva egenskaper:

Jag kan inte komma ifrån att utseende och uppmärksamheten man får var man än lägger till höjer värdet på mitt ägandet. Välseglande och stadig. Mycket båt för pengarna. En väl fungerande klubbsida med ett bra forum höjer tveklöst värdet på båten och underlättar mycket vid arbete ombord. Och de klassiskt vackra linjerna.

Problem / svaga punkter:

Båten börjar bli lite till åren. Finns ofta gott om arbete för den som vill underhålla och förbättra. (Å andra sidan är mycket ju redan gjort på båtarna som finns idag.) Trångt att passera masten på väg till och från förpiken. I övrigt få problem på min båt.

Genomförda förbättringar:

Ny motor. Nya kranar och pumpar till pentry. Ny spis och gasol. Ny värmare installerad. Nya dynor beställda. Nya rutor samt omlackning väntar. + div mindre investeringar samt underhåll.

Övriga kommentarer:

Intresserade (både ägare och blivande ägare) bör hålla sig ajour med hemsidan.