Maxi 77


Åsikt inskickad

av Daniel N, 2002-07-06


Båtens årsmodell:

1977

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

hyfsad seglare, som alla säger inte så bra på kryss men är man inte ute för att kappsegla (vilket denna båt inte är gjord för) så är den trygg och stabil. Styv alltigenom vilket passar mig utmärkt eftersom jag seglar för nöjets skull och när jag seglar vill jag inte bli blöt. Stampig i motsjö. Detta får man ta då man vill ha en rymlig båt i denna storleksklass.

Hur det är att bo i båten:

Har bott 5st och det går men två till tre är nog det trevligaste. Pentryt litesvårt att arbeta i men man får ju komma ihåg att det kan aldrig bli som hemma. Det är ju klart bättre än laga mat i tält.

Positiva egenskaper:

Allt är ju relativt men ser vi till storleken på båten så finns det ingen rymligare. Styv och säker seglare. Stor sittbrunn där man kan sitta många och det är ju där man sitter största delen av tiden.

Problem / svaga punkter:

Stampig i motsjö. Röstjärnen(infästningen för sidovanten. Håller man efter båten så blir det sällan några problem.

Genomförda förbättringar:

Epoxibehandlad, landström med eluttag inne i båten.

Övriga kommentarer:

Vi blir nöjdare och nöjdare med båten. Visst önskar man sig mer utrymme men då får man klättra upp i pris ordentligt om man vill få en lika trygg båt. Jag har inte sett en båt i denna storleksklass med lika stor sittbrunn, man får titta på 9 metersbåtar och uppåt om man vill hitta en lika stor sittbrunn.