Maxi 84


Åsikt inskickad

av Gunnar, 2002-06-03


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

4 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

En absolut kanonbra hårdvindsbåt. Lovar precis lagom och är lätt att balansera upp,med rätt tryck i seglen. Anser att båten har mycket bra driv genom sjön om man bara kan segla vilket vi undrar om ang tidigare uppgiftslämnare... Anser att båten `lätt seglar`upp till sitt lys-tal.

Hur det är att bo i båten:

Underbart rymlig att bo i med rejäl ståhöjd nästan överallt i båten. Rejäl bredd på kojerna vilket uppskattas av oss mycket, armen ramlar liksom inte ner. Massor av stuvutrymmen. Plus för rostfri vattentank standard, vattnet håller sig bra utan att ta åt sig s.k. plastsmak.

Positiva egenskaper:

Plus för Volvo Pentas två-cylindriga motor med S-drev (obefintliga vibrationer)och plus för seldenriggen. Kvalitet består som bekant. Anser också att båten är mycket vridstyv eftersom man vid kraftig ansättning av riggen i hårt väder inte får minsta slack i lävanten vilket annars är vanligt.

Problem / svaga punkter:

Att inte akterpulpiten var tvådelad från början.

Genomförda förbättringar:

Delat akterpulpit. Självskotande winschar. Tjockare dynor i salongen.

Övriga kommentarer:

En av de bästa 70-tals Maxi båtarna. 84-an kom sist i denna serie och Pelle P har tagit vara på det bästa av det. Otroligt stryktålig och kraftigt byggd båt med ordentligt nerbyggt kölsvin.En bra trygg familjebåt.