Albin Viggen


Åsikt inskickad

av Thomas Svärd, 2015-07-17


Båtens årsmodell:

1972

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

1 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Styv! Jag imponeras ofta av hur bra hon klarar av tuffa väderleksförhållanden med hårda vindar. Seglar dock bäst med krängning < 25 gr. Jag seglar endast med en fock och hänger förvånandsvärt bra med större båtar.

Hur det är att bo i båten:

Ensam går det utmärkt med två så blir det trängre. Jag är sällan ute mer än 4 dagar i sträck så det funkar bra. Saknar dock ståhöjd och mer utrymme att röra sig på i ruffen.

Positiva egenskaper:

Ett billigt sätt att uppleva segling och båtliv på ett enkelt, lätt och säkert sätt. Allt blir så mycket lättare och enklare med en mindre båt. Liten båt; små krafter och små bekymmer med små medel. Det finns en aktiv klubb där man kan få mycket hjälp och tips.

Problem / svaga punkter:

Mastbalken är en känd svag punkt. Enkelt att fixa och ännu har ingen Vigg (mig veterligen) "gått sönder".

Genomförda förbättringar:

Jag har gjort väldigt mycket! Här listas endast en bråkdel och då förhoppningsvis det viktigast: Installation av spoltoa med hålltank. Fall och trim neddragna till sittbrunn. Rullsystem (Smartroller). Lucka till utrymme i aktern. Kompressorkyl. Solceller. Förstärkt mastbalk. Målat halkskydd i sittbrunn. Målad durk och ruffgolv. mm.

Övriga kommentarer:

En trevlig segelbåt med mycket av det bästa från betydligt större båtar men till en billig peng och till ett lätthanterligt och enkelt sätt.