RJ 85


Åsikt inskickad

av Lars Henry Hjärn, 2013-03-19


Båtens årsmodell:

1974

Års erfarenhetet av modellen:

6 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Väldigt snäv tröskel,dvs 5-8m/s med stor och G3(ca 13kvm)går den fint.Under det så rör den sig knappt.Över 9m/s är det rev som gäller.Allt för att inte vant&Rigg ska äventyras på en snart 40år gammal båt Allm:Trög båt,Lystalet är ett SKÄMT!!!

Hur det är att bo i båten:

-Om du inte slår ihjäl dig första sommarn så lär du succesivt gilla båten!-Passar bra för 2 vuxna+ev 1-2småbarn.Toalett kan man efter lite sinnrikt funderande fixa praktiskt&miljövänligt!

Positiva egenskaper:

Som de flesta känner så är det känslan tè Havet som gäller!-Du kan doppa fötter el, handen i Havet mens du seglar, och veta att båten alrig kan slå runt!-100%säkert!

Problem / svaga punkter:

Kolla röstjärnen och även infästningar då båten är till åren.F.ö.mest kosmetiska anm:

Genomförda förbättringar:

Fullständigt genomgången Yanmar"Järnspis" Nerslipat skrov,Owatrolbehandlad Teak,nya Segel,+massa annat.Nytt för 2013 är en ny Webastovärmare och Ny solcell.+mkt MER!!!

Övriga kommentarer:

Efter att i 10år stått i båtkö,så fick ja en båtplats om den var under 2.5m bred.Då köpte jag RJ85:an,som jag först"hatade"då den var så"liten"...-Efter 6 år Älskar ja båten för att den är så"Liten"!!!-Detta e Absolut det mesta du får för dina pengar! Man bor"ombonat"med alla bekvämigliheter hela året,och på sommarn vill jag "Leva" och bli lite blöt.För 50-100 tusen så är det den mest prisvärda, segelbåten om man ser till Upplevelser och andrahandsvärde!