Albin Alpha


Åsikt inskickad

av Robert Gustavsson, 2012-07-03


Båtens årsmodell:

1988

Års erfarenhetet av modellen:

5 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Är relativ tung i väldigt lätta vindar. Blåser det lite mer accelererar hon fint och går väldigt bra. Överriggad och vek varför man måste minska segelytan tidigt. Man måste segla aktivt och trimma ofta för att få ut god fart ur båten. Gör man det går hon dock väldigt fint både på kryssen och länsen. Seglar otroligt bra under spinnaker. Självslående är otroligt skönt, men på tävling är det 110% fock som gäller.

Hur det är att bo i båten:

Goda utrymmen för en 29-fotare. Lyxigt med en separat toalett om än något trång om man är närmare 2m lång. Bra med två separata sovutrymmen. Något begränsat med stuvutrymmen och har nästan en obefintlig garderob, men det är ju trots allt en 29-fotare.

Positiva egenskaper:

Fina linjer som man kan vila ögonen på länge. Seglar bra för sin storlek. Separat toalett. Två diskhoar och ugn i köket. Med självslående och rullfock blir segelhanteringen superenkel.

Problem / svaga punkter:

Järnköl. Lite klen motor. Man får segla istället vilket alltid går fortare. Elsystemet från fabrik är en ren katastrof. Tråkig inredning utan finish.

Genomförda förbättringar:

Underhåll och nytt elsystem. Peke vilket var ett otroligt lyft då man utan peke inte har någonstans att sätta fötterna när man skall av eller på båten.

Övriga kommentarer:

Du får mycket seglingsglädje och utrymme för pengarna, men skulle jag köpa båt idag skulle jag gå upp en prisklass. För mer info och bilder kan ni besöka http://milou-albinalpha.blogspot.com/