Guy 33


Åsikt inskickad

av Håkan, 2012-05-05


Båtens årsmodell:

1980

Års erfarenhetet av modellen:

6 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Mycket snabb och kompetenskraftig på hård kryss. Tål nästan vad som helst! Kan revas eller minskas försegel vid 10-12 m/s. Mindre bra på undanvind jämfört med modernare båtar - kräver spinnaker/gennaker för att gå bra på undanvind - typisk halvtonnare. Mycket lätt och känslig på rodret vilket är bra medan man håller i rodret men balanserar inte utan att fixera rodret. Mycket enkel att angöra pga lågt fribord. Perfekt för två/en person. Den stora Genuan är något besvärlig vid ensamsegling men går att rulla in. Seglar upp till sitt mätetal utan problem!

Hur det är att bo i båten:

Båten är mycket rymlig pga G-C Lönngens genialiska lay-out. Detta exemplar har dessutom en extra akterhytt med plats för två fullånga britsar. Förutom det finns det en dubbelkoj bakom ruffstegen med en bred babysäng i en stuvhylla bredvid, två-tre kojplatser vid salongsbordet och en bred extrabädd för 2 barn i förpiken, inalles 6/7+2 kojplatser.

Positiva egenskaper:

Akterruffen är en idealisk "hundkoja" för hundar under segling. Ibland fungerar den också som besättningsruff när det är många ombord. Mycket lätt att manövrera i hamnar och att ta iland med. Mycket lätt att segla - svarar bra på rodret. Mycket "modern" båt fastän 30 år gammal.

Problem / svaga punkter:

Det elektriska är av ganska gammal tidsperiod-kräver uppdatering. Motorn kan bli ett problem eftersom utrymmet är mer eller mindre konstruerat för en tvåtaktare med saildrive och det kan hända att det inte ryms någonting modernare i det.

Genomförda förbättringar:

Diverse uppdateringar. Annars är båten perfekt som den är, dvs byggd för offshore kappsegling med bokomfort!

Övriga kommentarer:

Bra, säker och snabb båt med bra komfort!