Maxi Fenix


Åsikt inskickad

av Sammeli Lukkari, 2012-01-31


Båtens årsmodell:

1982

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Rask og morsom å seile. Seiler godt i lite vind, selv med kun fokk og storseil. Kan med fordel reves rundt 8-9 m/s. Er begynnelsesvek men sluttstiv.

Hur det är att bo i båten:

God plass i salongen og mange soveplasser. Går fint med 3 voksne på langtur. Savner flere skap. Dårlig plass i forpiggen til to voksne.

Positiva egenskaper:

Lett å seile, meget lett å manøvrere på trange plasser. Tørr cocpit selv i grov sjø og kraftige vindkast. Gjennomgående god kvalitet på innredning og båten ellers. God innvendig plass for sin størrelse. God plass i cocpit for størrelsen. Båten ser bra ut.

Problem / svaga punkter:

Begynnelsesvek. Stamper noe i motsjø. Originalmotoren er for svak i motbølger og motvind. Lite retningsstabil i grov sjø. Beslag til rekkestøtter ruster på innsiden da de er laget i jern.

Genomförda förbättringar:

Byttet motor til MD7A (13,5 hk) med ferskvannskjøling. Byttet til LED i all belysning. Isolert skrog på innsiden for vinterbruk. Byttet til LED belysning. Montert lazyjack og lazybag. Solcelleventilator i forpigg. Laget spiler under madrassene for å unngå fukt. Byttet ut Wallas med Safire dieselvarmer.

Övriga kommentarer:

Generelt bra båt.