Dixie 27


Åsikt inskickad

av Håkan Frylén, 2011-09-21


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Lättseglad, trygg & stabil båt som mår bäst i vindar mellan 4-10 m/s. Vår båt rör sig hyfsat bra i lättvind med hissad Gennaker.

Hur det är att bo i båten:

Vår båt har racing-sittbrunn vilket gör att det därunder finns en rymlig akterruff för två fullvuxna. Med dinett lösning på soffan i salongen & en trivsam förpik ger lätt plats för totalt 5st vuxna att sova bekvämt. Båten känns större invändigt än den är med dess välplanerade utrymmen. Två personer klarar lätt av att vara ute en längre tid i båten.

Positiva egenskaper:

Seglas lätt av en person. Man har bra sikt åt alla håll från sittplats på scarndäck. Vår båt har en Yanmar diesel på 8hk under förpiken som knappt hörs vid motorgång. Propellern ligger fri från köl & roder påverkan vilket ger bra respons och gör henne lätt att manövrera i hamnen.

Problem / svaga punkter:

Vår båt är en MastHead vilket försvårar vid Gennakersegling om man inte monterar peke.

Genomförda förbättringar:

Monterat Peke för att kunna njuta av Gennakern. I övrigt var båten i ett perfekt skick när vi köpte henne så endast normalt underhåll har krävts hittills.

Övriga kommentarer:

Dixie 27 är en stor, liten båt som passar för likväl nybörjare som livsnjutare. Linjerna känns moderna & båten är gediget byggd.