Maxi 68


Åsikt inskickad

av Christian, 2011-08-28


Båtens årsmodell:

1978

Års erfarenhetet av modellen:

5 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

stampin i lite grövre sjö men stabil. Lätt på rodret, Litetrög i svaga vindar, Har inte så stor erfarenhet av andra båtar men jag är mycket nöjd.

Hur det är att bo i båten:

Bra, Men skall det fungera bra så måste det vara välplanerat och ordning om man skall vara 4 men det fungerar. Annars rymlig och bra stuv möjligheter. Ett bar sittbruns tält är en bra investering.

Positiva egenskaper:

Lagom stor, bra utrymme invändigt för storleken av båt, Bra bygd, enkel i sin konstruktion men allt går att komma åt. Bra sittbrunn. Ventilationen funkar bra i båten.

Problem / svaga punkter:

egentligen inga större, det är väll utombordsfästet och reglagen som skulle dras in i sitt brunnen för lättare manövrering i hamnarna. Rodret kan vara en svag punkt. Däck ytorna är inte så stora för sol, en maxi 77 är bättre.

Genomförda förbättringar:

Epoxybehandlat botten, nya rutor, nya ruffluckor, nytt mantåg, ny relinglist, målat den blå maxi randen i stället för vinylen. Originalseglen andvänds fortfarande men skall bytas ut till nya och det kommer nog att göra en del på segelegenskaperna.

Övriga kommentarer:

Tycker att denna båt är en bra investering rymlig, bra kvalitet, enkel, Kräver inte så mycket arbete, Mycket båt för pengarna, Säljer man den så ångrar man sig för det är en förbanat bra båt.