Bavaria 42 Cruiser


Åsikt inskickad

av Christer Lindh, 2011-08-20


Båtens årsmodell:

2008

Års erfarenhetet av modellen:

4 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Båten seglar riktigt bra och i lite frisk vind är det inga problem att logga över 8 knop i medelfart. Vi har faktiskt loggat över 8 knop i snitt under ett och ett halvt dygn i sträck (ca 300 nm). Det finns två olika djupgående att välja på och vi har den grundare (1.8 m)och kanske är det en liten nakdel på kryssen. Båten är stabil på undanvind och seglas med fördel med måttlig krängning på kryss vilket också gör den bekväm under gång.

Hur det är att bo i båten:

Vi bor ca 5 månader ombord vilket gör båten till ett andra hem för oss och vi stortrivs med planlösningen både inne och ute i sittbrunnen. Att bo ombord är nog svårt att hitta en bekvämare båt. Stort pentry, två toaletter varav den ena har en separat duschdel, bekväma kojer i tre sovkabiner, och det bästa av allt är nog sittbrunnen som är rymlig och praktisk och har ett stabilt bord permanent uppe som också tål att stödja sig på i sjögång.

Positiva egenskaper:

Efter att ha bott i båten 5 månader per år i fyra år så känns den mycket välplanerad och genomtänkt. Många bekväma och bra lösningar och vi har inte haft några som helst tekniska problem med ett undantag, och det är att Volvo Pentas display på instrumentpanelen har "bleknat" och det gör att det blivit svårt att läsa av timräknaren. Tyvärr vill Volvo Penta inte kännas vid att detta är ett fabrikationsfel.

Problem / svaga punkter:

Volvo Pentas instrumentpanel.

Genomförda förbättringar:

Bimini, sittbrunnstält, div instrument, solpaneler, mm

Övriga kommentarer:

Vi upplever den som en bekväm och välseglande semesterbåt/långfärrdsbåt utan några extrema drag eller svagheter