Omega 28


Åsikt inskickad

av Hans Öhlund, 2010-09-24
hans.ohlund@mil.se


Båtens årsmodell:

1980

Års erfarenhetet av modellen:

30 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Lättdriven och svarar bra på trimåtgärder. Seglar ofta med stor och fock, genua bara i lätt vind. Revar storen på kryss redan vid ca 7 m/s och det går tryggt med god fart. Båten är lite överriggad men absolut inte vek. Jag har tillvalet Seldenmast på min båt och den liksom de som har standardrigg fungerar mycket bra.

Hur det är att bo i båten:

Mycket bra för 2-4 pers, trots att båten inte är så stor finns det massor med stuvutrymmen. I förpiken ryms 2 vuxna + barn efter att en löstagbar extraskiva monteras framför garderoben. I salongen ryms 2 vuxna + 1 barn då ena kojen går att bredda. Stickkojen går att använda men dit placeras vanligen segel väskor mm. Många ryms runt salongsbordet och köket funkar bra, då även ut-vikbara navbordet kan användas.

Positiva egenskaper:

Många stuvutrymmen, bra planlösning, mycket träkänsla, goda och trevliga seglingsegenskaper, 7/8-delsrigg utan backstag gör det lätt att segla. Lätt att manövrera båten i hamn även i låg fart. Båten är i grunden välbyggd i handupplaggd glasfiber och har stadigt infästad blyköl. Vad jag vet har inga 28:or haft problem med böldpest eller problem med kölinfästningar eller roderhaveri och liknande. Allmänt trevlig inredning i teak, vanligtvis oljad. Förstyvande basinrede i plast längst ned ger en fräsch känsla och skapar inte problem med röta eller liknande.

Problem / svaga punkter:

Lovgirig gör att det ibland kan vara svårt att göra något annat än att styra då båten lovar iväg, problemet kan lösas med att luta fram masten något eller att montera roder-broms som jag gjort eller tex autohelm, då går det sedan enkelt att segla ensam. Den långa axeln till motorn i förpiken kan ge vibrationer och läckage, problemet går dock att lösa med extra stödlager mitt på axeln och motorgången blir därefter nästan helt vibrationsfri. Toan i förpiken bör nog helst bytas till en portaporti och bara nyttjas i nödfall. Sittbrunnen blir ibland trång med 4-5 pers.

Genomförda förbättringar:

Extra stödlager på propelleraxeln mitt under salongsbordet. När jag plastade infästningarna för detta så passade jag även på att förstärka kölinfästningen ytterligare med längsgående förstyvningar (behövs inte) för att främst få jämnare montering av teakdurk istället för originalets lösa plastdurk. Resultatet blev snyggare och varmare samt bättre infästning för salongsbordet samt några cm ökad ståhöjd. 100 liter vattentank har monterats under sittbrunnen där även kylkompressor placerats som kopplas till till nybyggda kylboxen babord om diskbänks hoarna. Kickbom och lazy-jacks underlättar storsegelhanteringen och alla fall mm nerdragna till sittbrunnen. Monterat inplastade stuvfack i sittbrunsargen dit även stuvfacksventilation, startnyckel och motorpanel fälts in skyddat så att man inte riskerar att trampa sönder densamma.

Övriga kommentarer:

Mycket prisvärd båt om man jämför med andra båtar i samma och något större storlek. Mer utrymme invändigt än vad man kan tro om man bara ser den från utsidan. Fanns i olika stadier från skrovfärdig, byggsats eller helt varvsbyggd. Många liksom jag valde byggsatsalternativet med skrov, däck, basinrede, huvudskott och motor fabriksmonterade. Återstod då att montera för-fabriserade, relativt stora delar som plastades och skruvades fast, samt massor med lister och beslag, med hjälp av en rätt bra byggbeskrivning. Trots detta kan utförandet på jobbet variera, de flesta jag sett har dock varit välbyggda. Mycket trivsam båt med hög myskänsla som dessutom seglar bra...!