Albin Alpha


Åsikt inskickad

av Gunnar Strandell, 2010-05-07


Båtens årsmodell:

1986

Års erfarenhetet av modellen:

7 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Seglar fint, tar nästan samma höjd som Expressen, SuXess, men hon var extrem. Tyngden gör det svårare att nå fart, men väl där tuggar hon på. Jag ger tre dm på storskotet och hon håller fart och höjd själv med den självslående focken. Bekväm segling! Jag lovade sälja när jag kommit före den första Expressen vid klubbkappsegling, men har fått ändra mig då man inte kan sälja samma båt mer än en gång. Tids nog lär vi oss kanske segla med stora genuan, men hittills fungerar den mindre(110%) eller den självslående bättre.

Hur det är att bo i båten:

Boendet fungerar för fyra vuxna och ett litet barn/barnbarn. För och akter kabin gör att man slipper bädda i salongen, men det är bra om man har vana av att bo i tält. En vecka med fyra ombord är lagom.

Positiva egenskaper:

Seglar väl och har tillräckliga utrymmen för fyra vuxna och ett eller två barn. Separat toa uppskattas. Masthöjden går under broar i Södertälje och Liljeholmen. En liten båt som har allt de stora har, fast i mindre format. Centrumlyft är bekvämt och säkert.

Problem / svaga punkter:

Infästning av vanten under däck, "röstjärnen" i plast har fått förstärkas. Skotskenan på bridgedäck ger risk för att klämma fingrar vid slag och gippar.

Genomförda förbättringar:

Nya segel har gett ett lyft. Smalare spis och kylboxen utbytt till kylskåp ger avställningsyta och kyla. Solcell 34W får plats på rufftaket.

Övriga kommentarer: