Dufour 36 Classic


Åsikt inskickad

av Thomas Karlsson, 2009-10-11


Båtens årsmodell:

1999

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

5 person(er)

Seglingsegenskaperna:

En härlig båt som definitivt seglar på sitt LYS vi kom på 24 plats, Gotland Runt 2007 av 70 startande Det är också en trygg båt som tål misstag när det blåser på. 2009 seglade vi från Stockholm till grekland, över Biscaya blåste det Nordostlig kuling och gammal sjö (swells) från väst mot spanska kusten, vi fick både gippar och stoppsladdar men båten kändes trygg hela tiden. Vår båt är även ombygd till tysk skotning så vi klarar den på en person.

Hur det är att bo i båten:

Det vi uppskattar mest är salongen och förpiken båda utrymmena är mycket väl tilltagna, def. i klass med större båtar. 2007 bodde jag 5 veckor nonstop på båten med skiftande besättning, 2008 7 veckor och 2009 3 månader. Allt fungerar toppen, gott om plats bra med stuv. bra plats för samvaro.

Positiva egenskaper:

Utrymmena i salongen och förpiken. stor och bred öppning ner till salongen. härligt kök. Allt fungerar utan problem. Stadig rigg. Bra dimensionering av vattentankar(340) och disel(160). vattenmätare till vattentank. Trygg när det blåser hårt. Med nya Segel från Gransegel är den hyfsat snabb. Underbar på undanvind.

Problem / svaga punkter:

Trångt runt motorn för service. Toaletten är i minsta laget. ont om plats för extrabatterier

Genomförda förbättringar:

Storskotet dragit bak till rorsman (tysk skotning) kallt&varmt duschvatten på akterdäck, Peke med fäste för gennaker. monterat extra batteribank.

Övriga kommentarer:

En båt som klarar hårt väder och inte gör dig besviken när du kappseglar med kompisarna, speciellt på halvvind. Salongen är den självklara platsen för middag om ni måste sitta inomhus och är ett större sällskap (flera båtar)