Bavaria 39 Cruiser


Åsikt inskickad

av Thomas Kristiansson, 2009-08-31


Båtens årsmodell:

2006

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Snabb och trygg seglare. Har seglat båten i mer än 3000 sjömil i grov havssjö och i skärgård och är mycket nöjd med seglingsegenskaperna. Eftersom det det är en stor och tung båt så kräver den dock vind över 3 m/s för att komma till sin rätt. I hård vind seglar den jämnt med de flesta båtar i sin storleksklass. Höjdtagning helt ok för att vara en cruisingbåt Har djup blyköl och high-tech segel på rull mast och de fungerar mycket bra.

Hur det är att bo i båten:

Fantastisk bobåt. Har ofta gäster och då är det mycket skönt med två toaletter. Mycket rymlig och gott om stuvutrymmen. Båten är välbyggd och mycket tät. Ventilationen skulle kunna vara bättre men det finns gott om öppningsbar fönster. Relativt hårda dynor som behöver bäddmadrasser för att ge god sömn.

Positiva egenskaper:

Stor och rymlig och förvånadsvärt bra seglare. Har inte haft några problem med saker som gått sönder eller läckage. Bra med pedestal där man kan samla instrument.

Problem / svaga punkter:

Lite trög i svag vind (under 3 m/s). Något hårda dynor. Jobbigt att komma åt stuvutrymmen under kojer i förpik.

Genomförda förbättringar:

Har bytt genuavinchar till ett nummer större. monterat peke med stege. Har monterat avlastare för skotskenan vilket fungerar mycket bättre än skotråttor. Har bytt ut orginalbordet i sittbrunnen till ett större i teak.

Övriga kommentarer: