Birdie 32


Åsikt inskickad

av Ove Christoffersen, 2002-04-28


Båtens årsmodell:

1985

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Båten er bred på midten og er best å seile i svak vind og bør nok ikke krenge mer en 15 til 20 grader før det går ut over farten. Er ikke så rask på kryss, og bidevind men tar det igjen på lens.

Hur det är att bo i båten:

Grunnet bredden på båten og "standard innredning" er den en drøm på langtur med en familie på 4. (den har sengeplass til 6 stk.)Vi har innstallert gasskomfyr og Webasto dieselvarmer, samt toalett med septiktank. Med kaldt og varmt vann går en 3 ukers ferie som en drøm.

Positiva egenskaper:

Seiler godt i svak vind, og med selvslående fokk er den lett og seile for en person. Det er god uteplass med fornuftige løsninger. Båten er "tidløs" i design og lett å selge.

Problem / svaga punkter:

Båten er halvfabrikat og vi har opptaget langsgående sprekker nede i innfestingen for kjølen på hver side. Videre svikter fundamentet til masten nede i kjølen når vi strammer opp bardunene til masten. Det elektriske anlegget på vår båt er lagt opp uten system, og må gjøres helt om.

Genomförda förbättringar:

Vi må hugge opp plasten i kjølen og støpe på ny. Det må støpes inn 3 til 4 tverrgående forsterkninger i kjølen innvendig hvor den ene må gå under feste til masten og nytt fundament må støpes. Forsterkningene må inn for å stive av skrog og innfestning for kjølen. Pris på reparasjon fra et verft er beregnet til ca. 20- til 30000 nkr.

Övriga kommentarer:

En drøm av en båt som har gitt oss mange herlige dager på sjøen. Når vi er ferdige med de store reparasjoner skal vi koste på oss rulleforseil. Da vi i dag kun har fokk og genoa 1 som forseil.