Albin Accent


Åsikt inskickad

av stefan, 2009-02-21


Båtens årsmodell:

1980

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Har i alla år seglat långkölat,till för två år sedan då jag köpte min accent.Detta var en kul upplevelse.Plötsligt blev det kul att kryssa,eftersom accenten är både styv och snabb med rätt trim vilket inte är svårt att åstakomma med den okomplicerade mastheadriggen.Se till att reva,plana eller lufta storen i tid för att få balans båten så att rodret slipper bromsa så går hon som tåget med en härlig tyngd i sjön.det djupa frihängande rodret ger även perfekt grepp i frisk undanvind.

Hur det är att bo i båten:

Vi är två vuxna och ett barn och för oss funkar det bra.Ståhöjden kunde varit bättre,men man har igengäld ganska stor durkyta.Hade personligen föredragit pentryt vid nergången men det är ju en smaksak.

Positiva egenskaper:

SNYGG båt med lagom språng och fina linjer.Superb seglare.Trivsam invändigt.Mycket båt för pengarna.Jag som alltid tidigare seglat långkölat dyrkar manövrerbarheten i trånga hamnar,lyder roder perfekt på backen dessutom.

Problem / svaga punkter:

Stödlagerbocken kan vibrera loss har jag hört.Bultade skott och lite klena grabbräcken på rufftaket.Lite dåligt med stuvutrymmen.

Genomförda förbättringar:

Tillverkat en ny mastfot (nedre ändstycket på maströret)då den gamla var sprucken.Håller på att tillverka en förstagsrulle och toppsvirvel.

Övriga kommentarer:

Lagom mycket båt för lagom pengar.perfekt kombination av familjekomfort och suerkul segling i alla väder.