Flamingo 40


Åsikt inskickad

av Detlev Loehr, 2008-12-03
loehr@post4.tele.dk


Båtens årsmodell:

1981

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Båden sejler fint og kompetent under alle forhold. Alle fald inkl. reb er ført til cockpit og kan nås af rorsmanden.

Hur det är att bo i båten:

Pladsen er udnyttet godt og med op til 4 personer på langtur er det rigtig godt, selvom man evt. kunne være 5-6.

Positiva egenskaper:

Placering af indlamineret vandtank i forskibet under vandlinie/ankerkasse, - således at man ved evt. kollosion i normalfald kun mister ferskvandet. Centercockpit med god dybde, man er sikker placeret. Stor ankerkasse til stuvning af liner, fændere etc.. God stikkøje, hvor man ligger godt også i hård vejr.

Problem / svaga punkter:

Ankerkassens afdækningslåger/-lem; Der er pålamineret et halvt rør som forstærkning på undersiden af begge låger. På vor båd var der som skellett under lamineringen anvendt et halvt paprør. Under kapsejlads udenfor Polen i august i år i hårdt vejr havde vi pludslig et "ton" ekstra vægt foran, ankerkassen var fyldt helt op med vand, som også gennem det ikke tætnede/lukkede elektrikerrør fra forlatnernen løb ind i skibet. Båden "dykker" i forvejen langt ind i søjen, så med den ekstra vægt foran gik det "helt godt". Årsag var at pappet inde i lamineringen havde opløst sig og lukket for begge ankerkasse-afløb. Lænsning forgår fra bilgen foran under motoren; - der skal altså stå nogle cm vand på salongulvet før lænsepumpen kan suge vandet op. Manglende sprayhood.

Genomförda förbättringar:

1. Furlex-rulle monteret under dæk i ankerkasse, større forsejl. 2. Ny, lidt større bom for storsejl og ny større storsejl. 3. Sprayhood monteret med excellent resultat. 4. Låger til ankerkasse ny lamineret, uden pap,:). 5. Ekstra lænseslange ført under dørken til bunden af stuerum med sug direkte over blykølen. 6. Byttet den gamle Volvo-Penta MD7 til Bukh DV 10 (10hk). 7. Etableret 2 ekstra batterier under stikkøje, nu i alt 300Ah. 8. Monteret 4,4Kw radar lige over nederste sailinghorn. 9. Monteret 26L kompressor køleboks i agterkajyt styrbord side. 10. Autohelm selvstyrer monteret. 11. Anskaffet en spi på 65m2 og en på 106m2 samt en ekstra spi-bom. 12. Fået designet et cockpittelt som går fra midten af bommen, over sprayhood'en til midt på agterdækket. Ved bomnokken sidder en kraftig lang sjækel som spi-bommen klikkes i og i agterstaget i den anden ende. Teltet hviler på spibommen og føres over søgelænderet næsten ned til dækket og fæstnes med gummistropper omkring nederste på øverste søgelænder. Det kan selvfølgeligt åbnes i begge sider, også for at kunne komme i land, :). 13. Byttet rattet med et lidt mindre for at lette passage. 14. Fået fremstillet en nødrorpind som kan sættes direkte på roraksel.

Övriga kommentarer:

Bukh'en giver 5,2kn. med 75% belastning i fladt vand, det er normalt nok og ikke dyrt i drift. Som tillæg er der monteret beslag på agterspejlet til påhængsmotor med en Mercury 4HK. Den bliver brugt til hjælp, sammen med Bukh'en når vind er forfra med tilsvarende bølger eller i stærk modstrøm. Motoren er let og kan tilsvarende håndteres over på gummibåden når der er brug for den. Godt nok den langbenede model, men hvad, livet er fuld af kompromisser, :)). Vi er meget tilfreds med båden!