Bavaria 33 Cruiser


Åsikt inskickad

av Jörgen Nyberg, 2008-10-13


Båtens årsmodell:

2007

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Originalseglen gör inte båten rättvisa.(Rullstor) Vid hårda vindar tappar båten fart och brotchar på kryssen. Annars är det en underbart lättseglad och lättmanövrerad båt.

Hur det är att bo i båten:

Vi valde 33 cr eftersom den har full ståhöjd i salongen för mig (1,92). Det har inte många jämförbara båtar. Vi har provat Bavaria 30, 31 och 32. Likaså är det fullängdskojer överallt. Fantastiska utrymmen och väldigt genomtänkta lösningar gör att livet ombord blir trivsamt och bekvämt. Stora och många ljusinsläpp bidrar till bra känsla. Ljus mahogny i inredningen. Man kan diskutera det vettiga i att ha så stort utrymme för navigationsbord. Kanske vore det bättre med en större toa i stället.

Positiva egenskaper:

Inredningen är mycket slitstark och tålig. Gjord för att brukas i många år. Vår båt har tidigare gått på charter och det syns knappast. Jag är väldigt nöjd med den öppna, breda aktern med integrerad badstege, plattform och dusch. Det ger en skön närkontakt med vattnet. Seldénriggen fungerar utmärkt, motorn är tyst och vibrationsfri, med en kraftfull generator (115 A). Överhuvudtaget är den ett bra exempel på modern båtdesign.

Problem / svaga punkter:

Sittbrunnsbordet och lösningen med lådan under det kan man ifrågasätta. Batteriladdaren surrar ganska högt när man ligger med landström. Låter löjligt, men är irriterande. Utrymmet för gasolflaskan borde vara större. Tryckvattenpumpen låter väldigt mycket.

Genomförda förbättringar:

Vi ska komplettera innerbelysningen på flera ställen, med bl a läslampor. Ska även installera solcell på luckgaraget.

Övriga kommentarer:

Man får obegripligt mycket båt för sina pengar om man jämför med andra alternativ.