Maxi 68


Åsikt inskickad

av Snobben Olofsson, 2008-06-04
snobbeno@hotmail.com


Båtens årsmodell:

1976

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

1 person(er)

Seglingsegenskaperna:

O.K. Har alldrig varit ombord på en segelbåt. Kan inget om segling. Kan knappt simma. Varför inte köpa en båt? Kollade nätet och såg att en 68a. var nog bra till mig. 42 000:- senare:

Hur det är att bo i båten:

Fixade plats och frågade dom andra på bryggan. Hur gör man? Hur svårt kan det va? Tränade mellan Turning Torso och Öresundsbron, i 4 veckor. Det gick skitbra! Ha! Jag blev sjöman.

Positiva egenskaper:

Jag drog bara iväg. Tyskland måste ju vara söderut, typ. 2 nätter i danska hamnar, sen drog jag ut på fritt vatten. Hmm. Det blev natt! Där satt jag. Seglade i gryningen, utan att ha en aning

Problem / svaga punkter:

om var jag var. Hamnade på Rygen, var jag var. Rygen tydligen, där jag stannade lite. Nå, dax å Styrde norrut. Vädret blev riktigt dåligt. Hade inte ens koll på det! 3 meter i medelvågor! Jag doppade både vantspridare och pulpit! Igen och igen!

Genomförda förbättringar:

9 timmar senare gick jag in i Kåseberga. Tyskarna låg inblåsta där, vågade inte gå till Smyge!En man från sjöräddningen där sa: Ja ja, men du har ju en Maxi 68, då var det väl inget!

Övriga kommentarer:

Om du vill ta ditt eget liv, så försök inte med en Maxi 68. Hon är förlåtande och tar hand om dig, som en riktig vän. Tack Pelle Petterson, du har räddat mittliv.