Nordisk Folkbåt


Åsikt inskickad

av Niklas Nyström, 2008-03-10
konklaven@hotmail.com


Båtens årsmodell:

1950

Års erfarenhetet av modellen:

4 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Tung båt som behöver en hel del vind för att komma igång -men klarar å andra sidan hur mycket som helst av den varan. Folkan är lättmanövererad med sin enkla rigg och funkar bra på alla bogar, men läns i lätt vind är en smula ointressant, och jag skulle aldrig ge mig ut utan spirbom. Kölen tar ju nästan 50% av deplacementet, så det är en härligt styv seglare. Låga fribord ger fin fartkänsla.

Hur det är att bo i båten:

Jag är oerhört förtjust i det litet campingmässiga, gammeldags båtlivet som folkbåten representerar. Gillar man det så är den toppen! Stämningsfullt värre.

Positiva egenskaper:

En folkbåt bjuder inte på några otrevliga överraskningar. Den gör vad man ber den om och seglar tryggt i vindar upp emot styv kuling. Har man en riktigt fin folkbåt så är det litet av en publikmagnet nu när träbåtar blivit ovanligare.

Problem / svaga punkter:

Konstruktionen är ju densamma nu som vid starten 1942, och den är ju välkänt lyckad. Men tyvärr måste man ju konstatera att även de "senare" båtarna från slutet av 60-talet börjar bli riktigt gamla nu. Kölplankan, bottenstockarna och stävar/knän tar -även om de underhålls klanderfritt- slut efter 50-70 år. Byta dessa delar är inget man ger sig på om man inte vet vad man pysslar med, och att leja ut arbetet är dyrt som bara attan. Ett annat problem som gäller de flesta folkbåtar är att skruvarna i spunningen

Genomförda förbättringar:

Helrenovering, men inga förändringar som inte tillåts i reglerna. Däremot rekommenderar jag verkligen folkbåtsägare att byta dukdäcket mot ett plywooddäck med epoxi och finmaskig glasfiberväv. Det ser ut som ett dukdäck, men är tätt. Läckande däck tar relativt snabbt kål på diverse inredning, ruffhörn, karvlar, däcksbalkar och balkvägare mm. Dukdäck är en förlegad metod som förr motiverades av sitt låga pris. Nu är det dyrt, och betydligt sämre än ply och ep.

Övriga kommentarer:

Eftersom båtarna börjar bli åldersstigna så kommer träfolkorna mer och mer att bli en angelägenhet för hobbyrenoverare som jag. Komforten mäter sig naturligtvis inte med moderna båtar, men mysfaktorn och seglingsupplevelsen uppväger i mitt tycke detta med råge. Jag seglar och bor i båten under ca sex veckor varje sommar, och kan inte se att jag har det tråkigare på sjön än vad man har i en nyare båt. Man måste dock framhålla att en båt som konstruerats för 1942 års förhållanden inte riktigt är jämförbar med