Dufour 36 Classic


Åsikt inskickad

av Arvid Barstad, 2007-10-01


Båtens årsmodell:

2000

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Den trenger litt vind for å seile raskt. Når det er sagt har jeg hatt 12.9 knop i sterk kuling i kattegat med 1/3 dels seilføring. Man trenger litt tid på å lære å seile den godt. Har man først lært båten å kjenne seiler den temmelig bra og trygt. Bredden gjør at den er temmelig stiv. Fin i sjøen, tar bølgene fint. Har testet den i sterk kuling og 5-6 meters bølger. Den klarer fint mye mer. Man kan ta bort sitteplass for rormann når man seiler regatta for mer plass.

Hur det är att bo i båten:

Med den enorme bredden som er vanlig på 39-40 fotere, får du ekstremt mye plass for en 36 fots båt. Den er tørr og fin og man kan være flere under dekk samtidig uten at det føles trangt. Godt med lufting og forpiggen føles som en enorm lugar.

Positiva egenskaper:

Langsgående bysse gir rom for at flere kan jobbe samtidig. F.eks vaske opp og lage mat. Stor forpigg gir rederfølese. Kvalitet på det håndtverksmessige, virker solid og gjennomtenkt. Mange vinduer som kan åpnes. Bekvem båt som imponerer og den er billig i bruktmarkedet. Synker ikke.

Problem / svaga punkter:

Trang cocpit til 36 fot å være. litt trangt toalett. Noen plasser er løsningene litt enkle. Dette må man forbedre selv. Ellers ingen tekniske svakheter.

Genomförda förbättringar:

Ringer er satt opp for oppheng av tau i ankerrom forran. Ankerwinch står litt høyt så kjettingen hakker på luka. Satt på en krok der som holder det nede. Har planer om flere småforbedringer i stuerom i cockpit.

Övriga kommentarer:

Dette er en relativt rask familieseiler som er hyggelig å bo i. Ligger ikke over så mye når man seiler. Pent under dekk og en enorm plassfølelse. Den bredeste 36 foteren som er laget. En stille båt både når man sover og når man kjører motor.