Maxi 909


Åsikt inskickad

av Johan Björk, 2007-09-20


Båtens årsmodell:

1987

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Båten är framförallt rolig att segla i de flesta vindar! Bra båtfart, kursstabil och slutstyv. Vi tar ett rev vid 8/9 m/s och får då en skön tung gång, även i sjö.

Hur det är att bo i båten:

Att bo i båten är inga problem! Kan väl jämföras med betydligt större båtar! Vi har öppen förhöjd förpik och uppskattar ljuset i salongen det ger, plus att kojerna är aningen större än på FC-versionen. Alla utrymmen är väl avvägda och utrymmet är precis vad man behöver, utan att det känns trångt. Sittbrunnen är suveränt rymlig!

Positiva egenskaper:

Helhetsomdömet! En bra båt rakt igenom, helt klart Maxis bästa, tycker jag, (Har haft Fenix, Magic, 999). Dessutom känns den fortfarande rätt i design om man jämför med dagens nya segelbåtar.

Problem / svaga punkter:

Jag är ganska kortväxt, vilket ger lite problem med sikten förut. Ett gäng kuddar att sitta på löser detta problem. Sargkanterna kunde vara lite högre, men det är ju en smaksak.

Genomförda förbättringar:

Teak i sittbrunn, ny spis, ny bänkskiva i pentryt och kylaggregat m.m.

Övriga kommentarer:

En båt jag varmt kan rekommendera, vare sig man är ett par eller en familj eller ensam. Maxi 909 är en båt man vill ha kvar länge och vårda väl!