Bavaria 37


Åsikt inskickad

av Iwar Unt, 2002-04-09


Båtens årsmodell:

2001

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Segelutrustning: Rullstor och rullgenua. Båten är mycket lätthanterad och trygg att segla. Vid lite mer "tufft" väder bör man lägga storskotet om den vinsch som för tillfället är ledig så att rorsman lätt kommer åt det. Jag rekommenderar er att kosta på nägra tusen extra och beställa båten med hitech segel. I mogen ålder har vårt primära behov varit bekvämlighet och säkerhet - inte att segla om alla andra så jag vet inte hur den seglar i förhållande till sina konkurrenter.

Hur det är att bo i båten:

Det är en fantastikst fin båt att bo och leva i under långa perioder. Vi tillbringade 53 nätter i den under förra året. Kojerna i förpiken kan kännas lite korta för den som är över 185. Vår båt är av typ 37/2 med en jättebred dubbelkoj och en mycket stor toalett & duchrum. Stor salong med U-sofa och två separata fotöljer. I och med att vi inte har mer än 4 kojplatser har vi en salong med utrymmen som du annars bara finner i mycket större båtar. Vi valde från början att fullutrusta båten med all tänkbar bekv

Positiva egenskaper:

Mycket båt för pengarna. Såld i stora serier och med många nöjda ägare vilket borgar för högt och stabilt andrahandvärde. Många är märkestrogna och köper upp sig på större modeller.

Problem / svaga punkter:

Infästningen för mantågsstöttor

Genomförda förbättringar:

Infästningen för mantågsstöttorna är inte helt lyckad. För att vara på den säkra sidan bör de förstäkas med bult genom relingslisten.

Övriga kommentarer:

En Bavariklubb där medlemmarna frikostigt delar med sig av sina erfarenheter finns bildad gå in på www-bavaria-sweden.org