Marieholm IF


Åsikt inskickad

av Suzanne, 2007-03-22


Båtens årsmodell:

1975

Års erfarenhetet av modellen:

6 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Ganske begynnelsesvek, men sluttstyv. Dette er vel en ganske almenn erfaring. Ellers vil jeg få tilføye at IF er båten som -takket være sitt store lateralplan - BARE kan gå forover ! Til gjengjeld er hun jo ganske tung å vende..

Hur det är att bo i båten:

Tja. Man får ikke ha for høye krav. Jeg har både 60 l vanntank og Porta-Potti. Det er veldig fint at man kan stå opp under sprayhooden og lage mat. Ellers er cockpit(sittbrunns)telt herlig luksus og nesten nødvendig for langseiling. For å øke sovekomforten vil jeg anbefale å skaffe vanlige overmadrasser spm kles med laken og som man ruller sammen og stuer bort på dagtid.

Positiva egenskaper:

Båten som er et smykke å se på og seiler bare så utrolig RIKTIG.

Problem / svaga punkter:

Min IF er rekondisjonert relativt nylig og har ingen synlige svakheter. Men den er ganske trang! I øyeblikket er jeg uvenner med byssa (köket) som er den originale spritvarianten. Har lyst på gass, men liker ikke å måtte gjøre installasjonen.

Genomförda förbättringar:

Jeg har nå min andre IF. Den første ble kjøpt ny fra verftet i 1976 og seilt i 5 sesonger (bl a T/R Oslo-Stockholm lange veien rundt Sverige.) Den jeg har nå ble rekondisjonert hos Marieholm i 2002 med ALT nytt, bla helt ny rigg.

Övriga kommentarer:

Det er bare en årsak til at man kjøper omigjen samme båttype 30 år etter: Ekte kjærlighet