Rock 20


Åsikt inskickad

av Martin Hansen, 2002-04-05


Båtens årsmodell:

1973

Års erfarenhetet av modellen:

6 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Mycket bra seglingsegenskaper. Köpte nya segel från North som hjälpte till att ta fram bra segel. Efter det blev både höjdtagning och fart mycket bra. Seglar lätt upp till sitt LYS-tal och kan hävda sig mot många större båtar med LYS-tal uppåt 1.15. Mao, med nya segel blir det fart på båten samt den känns trygg att segla med.

Hur det är att bo i båten:

Ovanligt stor inuti för sin storlek, men det är klart, det är ett campingliv med böjd rygg. Med tanke på priset så får man mycket för pengarna.

Positiva egenskaper:

De största positiva egenskaperna är just seglingen. Mycket bra höjd och fart, särskilt i lättvind. Vad mer kan man begära?

Problem / svaga punkter:

De främre undervanten var i vägen när man spirade spinnakern. De winchar jag hade gick bara att veva åt ett håll. Roderbussningarna tog slut efter ca 30 år, (konstigt). Hittade inga färdiga bussningar, fick lov att konstruera själv.

Genomförda förbättringar:

Roderbussningar, se tidigare. Nya segel, ett måste i mitt tycke. Drog alla trimlinor till en samlad plats på rufftaket vid ruffnedgången. Detta både förenklade och gjorde seglingen trevligare.

Övriga kommentarer:

En mycket prisvärd båt. Passar till både familjesegling och kappsegling. Trygg, säker och enkel att segla. Perfekt nybörjar båt för den som vill kappsegla eller bara nöjessegla.