Comfort 30


Åsikt inskickad

av Mattias Källefjärd, 2006-09-03


Båtens årsmodell:

1975

Års erfarenhetet av modellen:

6 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Snabb i lätt vind. Trygg i hård vind. Får börja reva vid ca 8 m/s om den inte skall bli allt för tung på rodret.

Hur det är att bo i båten:

Helt ok för två personer som inte är allt för storvuxna. Vi använder vår båt så mycket som möjligt både på helger samt semester och vi saknar aldrig hemmet på fastlandet oavsett hur länge vi är borta.

Positiva egenskaper:

Den stora sittbrunnen är ovärderlig! Segelegenskaperna känns helt ok i alla vindförhållanden. Den är trygg och pålitlig. Mycket enkel att hantera och manövrera för motor, roterar enkelt kring sin egen axel. Helt klart prisvärd i sin storleksklass.

Problem / svaga punkter:

Bortsett från att vår båt ej är varvsbyggd och därmed har lite lägre inredningskvalitet än önskat vilket ibland kan kännas lite tråkigt så är de flesta kända bekymren relativt enkla att avhjälpa.

Genomförda förbättringar:

Peke i fören för enklare landstigning. Dubbla knapar i fören samt på mitten. Ny Lewmar-lucka i förpiken då den gamla hade dåligt ljusinsläpp och ständigt läckte. Ny bom med singelreef samt rodkick. Teak i sittbrunnen. Löstagbar skotskena i sittbrunnen. Ny större sprayhood samt vindskydd. Helrenoverad gasolinstallation inkl. dränerat utrymme i akterstuv för 2st gasolflaskor. 80l rostfri bränsletank. Ny tilläggsisolerad kylbox med Isotherm kylkompressor. Renoverat elsystem. Mm, mm.

Övriga kommentarer:

Vi har en VP 2002 på 18hk i vår båt. Den känns helt lagom för denna båten för att kunna manövrera båten för motor oavsett vindförhålanden på ett tillförlitligt och tryggt sätt. Att vår båt hade denna motorn var helt avgörande för oss vid valet av just vår båt när vi köpte den.