Smiling 28


Åsikt inskickad

av Anders Nilsson, 2006-08-11


Båtens årsmodell:

1976

Års erfarenhetet av modellen:

4 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Bra seglare, i synnerhet i bide- och kryssvindar. Bra och mjuk gång i alla typer av sjö. Lite svårdriven i lätta vindar dock jfr med andra båtar i samma storleksklass.

Hur det är att bo i båten:

Utmärkt för 2 personer även om komforten är sjuttiotalsmässig. Fungerar även för 4p kortare tid. Avsaknaden av stuvutrymmen gör sig dock påmind vid längre resor. Bra förpiksbädd för 2 normallånga personer.

Positiva egenskaper:

Som vi är nybörjare sätter vi stort värde på den rejäla konstruktionen, båten känns trygg i alla väder inomskärs i och med att den är byggd för tuffare havsmiljö.

Problem / svaga punkter:

Har även jag haft problem med visst läckage i anslutning till staginfästningarna. Pentryt lite väl enkelt och trångt för mer kulinariska utsvävningar pga av det smala skrovet..

Genomförda förbättringar:

Inga större ingrepp gjorda. Funderar på rullfock nu och att byta ut utombordaren mot inombordsalternativ, men det kanske stjäl ytterligare utrymme..?

Övriga kommentarer:

Mycket segelbåt för slanten - om man har överseende med den något knappa komforten inombords. Tar gärna emot tips om trim och hur den bäst seglas + annat nyttigt gällande denna båt..!