Bavaria 39 Cruiser


Åsikt inskickad

av Johan Andersson, 2006-07-30


Båtens årsmodell:

2005

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

person(er)

Seglingsegenskaperna:

Seglade 39 Cruiser under en vecka i varierande vindar mestadels under 5 m/s men en dag med mer vind. Den var väldigt trög i de lätta vindarna och tålde inte att pinas på bidevinden. De små 44 wincharna var för klena för att en lite svagare person än mig kille på 80 kilo ska kunna ta hem genuan utan att trötta ut sig. i lite starkare vind och sjö så uppför sig båten tryggt och med kraft. Båten hade underskuren rullstor och fast 3bladig propeller vilket inte gjorde saken bättre.

Hur det är att bo i båten:

Vädligt bra komfort. 3 rejäla kabiner och väldigt mycket volym. Fast behövs verkligen all den ståhöjden? (säkert nästan 2 meter) med varmvatten, webasto värmare och två duschar var det nästan som hemma. Dock tar tankarna snabbt slut om man är flera som vill duscha. båten är anpassad för täta besök i gästhamn!

Positiva egenskaper:

Komforten får det största plusset, grundgående och badplattformen gillade jag också. 7.5 knops marchfart med 55 hästaren var uppskattat

Problem / svaga punkter:

Lite dålig detaljkvalitet på en del saker bla. lucklås, gångjärn, manänverreglage till motor mm. riggen av 9/10 delstyp pumpade en del, kanske slulle bli bättre om man satte an riggen bättre?

Genomförda förbättringar:

Övriga kommentarer:

Trög i lättvind och inget man kryssar med i trånga farleder med måga slag. men komfort i toppklass. En motorseglare i min mening