Maxi 77


Åsikt inskickad

av Tomas, 2006-07-14


Båtens årsmodell:

1976

Års erfarenhetet av modellen:

4 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Tål vilken vind som helst, har varit ute i ett antal blåsväder och aldrig hittills revat storen. Slör är bästa bog sägs det men jag röstar nog på halvvind, det är oftast roligast. Kryssen blir jobbigare, delvis på grund av stor och otymplig genua. Enkel att segla själv i synnerhet om man har Furlex.

Hur det är att bo i båten:

Rymmer hur mycket som helst. Vi seglar ofta 5-7 pers och bor 5 pers i båten utan några större bekymmer, men så är vi lite mer av "bohemer" också. Optimalt är förstås två pers, då har man förpiken att sova i och resten av ruffen till stuvning.

Positiva egenskaper:

Trygg, tålig, säker, styv. Populär modell, mycket reservdelar och tips finns. Stor och rymlig. Sittbrunnen föredömligt stor. Sväljer många personer innan självlänsarna läcker in.

Problem / svaga punkter:

Inte världens vackraste. Ståhöjden är underskattad om man som mig mäter in på 193 cm. Över 180 cm = ingen ståhöjd. Många andra människor kan ha åsikter om både båten och båtägaren bara för att det är en "Maxi". Trist. Dålig uppsikt från sittbrunn.

Genomförda förbättringar:

Slipat ned blå randen och lagt på vit topcoat istället. Landström + laddare. Lackning av diverse trädetaljer. Antenn till masttopp. Dubbla förbrukningsbatterier + huvudströmbrytare. Diverse övriga elförbättringar. GPS-plotter.

Övriga kommentarer:

Definitivt en båt att rekommendera om man är en person utan förutfattade meningar. En investering som står sig.