Nord 80


Åsikt inskickad

av Sigrid, 2006-04-23


Båtens årsmodell:

1976

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Styv, fantastiskt bra nybörjarbåt, dvs tålig i tuff sjö, men lite långsam inomskärs. (vi vann dock enda kappsegligen förra året ;-) Bra lys!

Hur det är att bo i båten:

4 är inga problem. Men vi är mest två. Gott om utrymme, verkligen vår flytande sommarstuga.

Positiva egenskaper:

Säker och snygg, toppen när det friskar i. Stadig, rymlig - bästa FLYTANDE skärgårdsstugan! Vi har kanonvärme i båten (Ebersprächer) som verkligen var toppen i höstas(och gav varmvatten!) 1.35 i djup är verkligen en skillnad! kanon! Motorn (volvo Penta) funkar klockrent.

Problem / svaga punkter:

Vi (som är lite tunga) upptäckte att golvet är svagt i förpiken.. Också väldigt hög att kliva på fram. Peke står på önskelistan. Vi har stor Rullgenua som ligger emot mantågen och sliter.. Dragit sönder vinchar (också slitagevara!)

Genomförda förbättringar:

Nya fönster i sprayhood och nytt UV-skydd på den slitna rullgenuan. (men det är väl underhåll?) vi håller just på att "bo in oss" men många planer: Peke, landström, ny spis, förstärka golv..

Övriga kommentarer:

Vi älskar båten, köpte rullankarlina, men vande oss vid vanlig ankare i hink, och nu känns det som en tillgång som broms vid angöring. Men, hinken är ju lite ivägen när man har gäster.