Birdie 24


Åsikt inskickad

av Håkan Augustsson, 2006-04-10
hakan.augustsson@axero.se


Båtens årsmodell:

1980

Års erfarenhetet av modellen:

3 år, Familje & kappsegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

En båt som är fantastiskt trygg att segla, du kan alltid lita på birdien. En mycket styv båt som vid hård vind lägger sig lugnt och tryggt, aldrig någon hemsk känsla. Min Birdie fick visa färg under tjörn runt -04 då vinden låg mellan 16-22 m/s, en mycket lårorik segling dock ingen topplasering men med hänsyn tagen på att hälften av båtarna inte tog sig i mål är vi mycket nöjda, loggen maxade på 8.8 knop. En mycket bra båt för både nybörjare och för de som vill känna trygghet i sin båt.

Hur det är att bo i båten:

Med tanke på att det är en 24 fots båt anser jag den vara mycket rymlig. Min Birdie hade en stor köksavdelning vilken jag uppskattade stort. Jag ägde min Birdie under tre år då jag var mellan 19-22 år, utifrån detta kan det vara så att man har en förmåga att kunna acceptera lite trängsel. Under denna tid användes båten minst sagt flitigt, vi semestrade fyra stycken under ca en månadstid varje sommar. vid långa semesterseglingar fungerar det bra med fyra ombord, kortare tripper kan jag acceptera 5 personer.

Positiva egenskaper:

Trygg seglare, rymlig för sin storlek, bra pentry, bra sittbrun.

Problem / svaga punkter:

Svårt att komma på några. Vill man utvecklas som seglare och då främstkappseglingsmässigt har denna båt lite för lågt lystal.

Genomförda förbättringar:

Samtlig däcksutrustning utbytt. Nya segel med rullgenua. Ansiktslyftning på masten genom ett utbyte av de runda spridarna mot nyare platta spridare.

Övriga kommentarer:

Jag vill tacka min Birdie 24 vid namn Canard för många fantastiska stunder och hoppas att de nya ägarna tar väl hand om vår fina Canard! Låt vårt rykte leva vidare! /Team Canard!