Bavaria 31


Åsikt inskickad

av Haakon Tolo, 2006-01-23
htolo@online.no


Båtens årsmodell:

2000

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Lettdreven båt. kommer fort opp i fart med lite vind. Er svak på kryss.

Hur det är att bo i båten:

Vi har hatt overnattingsturer med 3 voksne og 2voksne/2 barn. Dette har vært meget komfortabelt. Det er plass til 6 personer. Varmtvann ombord i båten gjør livet enkelt.

Positiva egenskaper:

Lettseilt. Jeg er en nybegynner i seiling, og var litt i tvil om båten ville være for stor for meg. Men jeg angrer ikke. Den første turen seilte jeg båten med et par seilervenner fra Oslo til Bergen i all slags forhold. Etter det hadde jeg ingen problemer med å dra på tur alene med båten. Godt utstyrt. I begynnelsen var jeg ikke så opptatt av at det var varmtvann og dusj og septikk. Men jeg lærte fort å sette pris på det. :-)

Problem / svaga punkter:

Har hatt litt problem med kondens i båten, men det er ikke uvanlig.Skrog,ror og riggen er det ingen problemer med. Alt som jeg har måtte fikse på, er relatert til 'bokomfort'. Ferskvannsystem som drypper. Ødelagt termostat i varmtvannberederen. Bråkete varmer.

Genomförda förbättringar:

Ingen.

Övriga kommentarer:

Er meget godt fornøyd. Båten har en romslig 31 fot (egentlig 10 meter) og jeg har ikke fått noen antydning til 3 fot syndromet enda. Båten er svært lettseilt og derfor føler jeg meg svært trygg i den. Jeg bruker båten alene , med familien og med venner.