Magnifik Midget


Åsikt inskickad

av Ola, 2005-08-28


Båtens årsmodell:

1974

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Seglar bra på kryss och kan i goda vindar segla förbi även större båtar. Är något mer slö i slör och läns, såvida man inte hissar största genuan. Då går den bra! Känns stabil och säker.

Hur det är att bo i båten:

Det är en ganska liten båt, men väldigt mysig. Två personer bor bra i båten, men blir man fler så blir det en del fixande med stuvning. Med tanke på köksplatsen (spis och vatten) så går det att få riktigt fina middagar i ruffen, trots litenheten.

Positiva egenskaper:

Den är snygg! Fina linjer. Och trädetaljerna ger båten en "äkta känsla". Får ofta höra att den ser smäcker ut. Jag har inte så mycket erfarenheter från andra båtar, men den känns även trygg och hyfsat snabb i seglingen. Den kommer lätt upp i 5 knop vid bra vindar.

Problem / svaga punkter:

Liten sittbrunn, men man vänjer sig. Och med tanke på att vi oftast bara är två personer i båten så är detta inget problem.

Genomförda förbättringar:

Har lagat ett beslag och ett hål där kabeln till mastlanternan går ner i ruffen. Hade lite läckage ner i ruffen tidigare, men detta verkar vara löst nu. Har även använt mina sykunskaper på sprayhooden, som var lite sliten.

Övriga kommentarer:

En mycket bra och snygg båt, till en relativt låg kostnad.