CB 365


Åsikt inskickad

av Thorbjörn Svalander, 2005-07-06
thorbjorn.svalander@telia.com


Båtens årsmodell:

2005

Års erfarenhetet av modellen:

år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Mycket snabb. Ytterligt balanserad. Mottaglig för trimmning. Kan lätt trimmas så att den håller kursen utan roderkorrigering. Stor kölvikt med låg tyngdpunkt gör båten styv. All tyngd i båten koncentrerad till centrum och nära botten gör båten mycket behaglig i sjön. Den omsätter en vindökning i en direkt fartökning utan att lova upp något annat än under accelerationen. Lätt skrov, lång vattenlinje och stor segelyta ger snabbhet. Självslående fock med kort skotskena ger smal skotvinkel och fint segelplan me

Hur det är att bo i båten:

Båten är helt ny och utformad i inredningen efter våra önskemål. Vi "bor" numera i förpiken är hög och ljus, som har mängder av skåp och två garderober. Värmen har fungerat perfekt när det var riktig kallt. Sandwichskrov och däck ger suverän isolering och det är lätt att hålla behagligt klimat vare sig det är varmt eller kallt. Alla fönster är dubbla och öppningsbara. Ingen tillstymmelse till kondens än så länge. El-toan är hemmastandard. Pumpar, kranar och dithörande trauma är historia. En knapptryckning o

Positiva egenskaper:

Vi valde ju noga när vi skulle köpa ny båt och vi har ju fått det vi ville ha: En mycket snabb båt med högsta kvalitet i såväl konstruktion, segelegenskaper och inredning! Modifierad efter våra önskemål. Då är ju allt positivt! Avlastare, block, fall, skot, rodrigg är ju standard också av högsta racingkvalitet. Inbyggt åskskydd! För att inte tala om träinredningens finish! Vi ville ha en "racer i smoking" och det har vi fått.

Problem / svaga punkter:

Duschslangen är för kort. Bytes dock under sommaren.

Genomförda förbättringar:

Vi valde kolfibermast, Furlerboom och en el-winch. Vidare ett peke för naturhamnar, stävstege, lägre nedsteg vid brygga samt för genackern. Monterat av varvet.

Övriga kommentarer:

Båten kan skötas helt och hållet av en person och utan ansträngning! Den som är intresserad av en liknande båt kan ju kontakta Nicanders, varvet, och provsegla. Ägarna har också visat ett så personligt engagemang i hela bygget att vi faktiskt tror på säljaren när han påstår att vi har livslång garanti. Vi är extremt positiva och nöjda och då får man väl skriva det. Nicanders bygger ju inte så många CB 365 per år så vi känner oss lyckligt lottade som nu äger en sådan.