Maxi 68


Åsikt inskickad

av Rickard Fransson, 2005-05-15
franssonrickard@hotmail.com


Båtens årsmodell:

1977

Års erfarenhetet av modellen:

4 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Det är synd att påstå att denna båt är snabb, men blåser det ordentligt så går det med bra fart särskilt i undanvindar. Tyvärr blir kryssen lidande på grund av de höga friborden, men helt okej för sin storlek.

Hur det är att bo i båten:

Vi bor oftast enbart två i båten och vilken annan båt i denna storleksklass kan erbjuda ett fristående sovrum och en salong? Vi brukar segla under 5 sommarveckor och bor kungligt! Även en 6,8 meters båt kan ha toalett, 70 liter sötvatten, ordentligt kök, rullfock, värmare, kylskåp... Listan kan förlängas!

Positiva egenskaper:

Trygg och lättseglad. Om man hittar ett kanonexemplar kan man inte får bättre instegsbåt.

Problem / svaga punkter:

Pelle Pettersson! Skrovet klarade faktiskt egentligen betydlligt mer segelyta! Annars svårt att hitta några brister på en båt av denna storlek.

Genomförda förbättringar:

Rullfock, Indraget söt och saltvatten till en riktig köksdel med diskho och ett bra kök, solcell och kylskåp, förbättrad akterspegel för att kunna bära en ny 8 HK 4-taktare, Jaa listan kan göras lång.

Övriga kommentarer:

Vi gillar båten! Det är vårt sommarställe... Funderade under förra sommaren på att inköpa en större båt, men det blir någ fler sommrar med vår lilla 68:a