Mamba 31


Åsikt inskickad

av Kenneth Ahlfors, 2005-04-13


Båtens årsmodell:

1981

Års erfarenhetet av modellen:

8 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Lättdriven, speciellt vid lätt vind. Behöver revas vid 7-8 m/s men tål sedan mycket vind. Går inte speciellt högt på kryssen. Något tungt att skota hem stora genuan.

Hur det är att bo i båten:

Hygglig bobåt. Köket perfekt och mycket stuvutrymmen. Rymlig sittbrunn. Ståhöjden för dålig, speciellt vid diskbänken. Liten mörk toa. Dubbelkojen i salongen(då man fäller ned bordet) är bästa sovplatsen.

Positiva egenskaper:

Seglingsegenskaperna i lättvind, då kan man åka ifrån mycket större båtar. Bra balans, lagom rodertryck. Fin sikt framåt.

Problem / svaga punkter:

Båten var billig som ny och det märks, speciellt med åren, att byggkvalitén inte är den bästa. Inredning må se vacker ut men börjar man syna detaljer upptäcker man att det inte är något Orustbygge. Rätt tunn i plasten, gelcoat av sämre kvalité (lättsmutsad?), regnar in lite här och var -speciellt genom fönsterramarna, Isomatmast som innebär dåliga trissor och beslag, och så en 12 hkr Yanmar. Inget fel på Yanmar egentligen men den encylindriga 12-hästarn vibrerar, låter mycket och är för svag. Varje år fick

Genomförda förbättringar:

Nya segel, rullgenua. Sprayhood, Förbättrad laddning TWC, större batterier. Extra skyport. Ny värmare.

Övriga kommentarer:

Om du är ute efter en Mamba 31 -satsa då på en pedantskött med färsk utrustning. En illa skött båt kan vara rena vraket eftersom denna båtmodell inte fick med sig kvalitén i modersmjölken.