Bavaria 36 Cruiser


Åsikt inskickad

av Per Renntun, 2005-02-19


Båtens årsmodell:

2004

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Underbar på slör och läns.. Bör revas mer än vad vi är vana vid på bidevind för att bibehålla komforten. Stabil i sjögång.

Hur det är att bo i båten:

Mycket bekväm bo-båt. De gånger vi varit 4 ombord i några dagar har det fortfarande kännts stort och rymligt. Vissa gånger har vi varit bortåt 10 pers i sittbrunnen på kvällarna och det är aldrig direkt trångt.

Positiva egenskaper:

Extremt mycket båt för pengarna. Alla ingående komponenter är av kända märken med hög kvalitet. Något låg detaljkvalitet här och var, men så betalar man ju inte för någon Najad eller HR eller liknande.

Problem / svaga punkter:

Driver av lätt vid hamnmanövrar i starkare vind.. Skulle nog må bra av att byta upp seglen till bättre (har original rull-segel). I övrigt kan jag inte peka på något direkt..

Genomförda förbättringar:

Beställde den relativt "ren" från varv. Har själv gjort alla installationer själv så långt.. Monterat hitills: Bogpropeller, ankarspel, kylaggregat, landström, plotter, vindinstrument, vhf, stereo, antenner, laddare, extra batteri osv. Ska nu ge mig på autopilot, värmare, högtalare i sittbrunn, mugghållare, grytskåp osv.

Övriga kommentarer:

Detta är vår tredje "egna" båt. Från IW23 via B31 till Bavaria 36 på 5år.. Nu är vi såpass nöjda att vi planerar behålla den betydligt längre än tidigare båtar ;-) Hoppas bara på att det inte blir lika vindstilla denna sommar som det var förra..