Birdie 24


Åsikt inskickad

av Birdieseglaren, 2005-02-01


Båtens årsmodell:

1979

Års erfarenhetet av modellen:

1 år, Familjesegling

Normal besättning:

2 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Mycket trevlig och lättskött båt för dom som är nybörjare på sjön. Är imponerad jämfört med andra båtar i samma storlek. Snabb som få och enkel att hantera från sittbrunnen. Känns trygg och rolig att segla.

Hur det är att bo i båten:

För 2-3 pers fungerar det alldeles utmärkt, alla stuvfack är suveräna. Väldigt fint med så mycket teak i båten. Använder den bakre stickkojen som förvaring till segel, fungerar perfekt. Kunde varit lite högre i tak men det är förlåtande om man ser till den trevliga känslan inuti. 5 kojer är mycket bra i den här storleksklassen. Bara en riktig toalett som saknas på mitt exemplar.

Positiva egenskaper:

Mycket snygg båt med härlig storbåtskänsla. Mycket trevlig sittbrunn men man bör ej vara fler än 4 för då blir det lite trångt. Bra med rodret på akterspegeln. Ger mycket mer utrymme i sittbrunn. Bra sikt framåt oavsett om sprayhooden är uppfälld. Inga problem att segla ensam.

Problem / svaga punkter:

Kolla byggkvaliteten på trädetaljerna inuti båten. Letade länge innan jag hittade en som jag tyckte var tillräckligt fin. Hade själv turen att få tag i ett exemplar med fina träluckor under fönstren som man kan stänga. Fanns inte på dom andra jag tittade på.

Genomförda förbättringar:

Funderar på riktig toalett och rulle

Övriga kommentarer:

Mycket båt för pengarna.