Forgus 35


Åsikt inskickad

av mats bevegård, 2002-02-20


Båtens årsmodell:

1979

Års erfarenhetet av modellen:

20 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Mycket styv och snabb när det blåser ,den har lystal på 1,15.Det här är en båt lämpad speciellt bra för havssegling .Väldigt kraftig rigg med intermedientvant .Båten väger 6 ton och den har hälften av vikten i kölen som är av fentyp.Båten är väldigt nedbyggd och har ett klassiskt språng i skrovet som gör den exceptionellt sjövärdig.

Hur det är att bo i båten:

mycket bra bobåt för upp till 6 personer .Den har en avskild ownerscabin med dörrar på båda sidor .På styrbordsidan även med ståhöjd i akterruffen.Mycket solid inredning i mattlackad mahogny utförd i yppersta kvalite.

Positiva egenskaper:

De styva och sjövärdiga skrovet i handupplagt laminat som är mycket kraftigt.Hela båten är byggd i högsta orust kvalitet.Nästan alla 24 båtar som tillverkats har byggts på forgus yachts som tyvärr är nedlagd 1998.

Problem / svaga punkter:

teakdäcket ,kolla om det släppt från plastdäcket om det sviktaroch om pluggarna har släppt.Båten i övrigt har inga svaga punkter ,allt är solid byggt av högsta kvalite.

Genomförda förbättringar:

nylagt teakdäck ,då däcken som lades på 80 talets början inte var lagda på rätt sätt tyvärr.Alla båtar som har teakdäck från 79-90 talet är lagda i silikon ,det är tyvärr förödande för teakdäcket och håller högst i 20 år!

Övriga kommentarer: