Forgus 31


Åsikt inskickad

av Bo Sondén, 2004-08-15
bo.sonden@spray.se


Båtens årsmodell:

2004

Års erfarenhetet av modellen:

2 år, Familjesegling

Normal besättning:

3 person(er)

Seglingsegenskaperna:

Lugna segelegenskaper. Drar på fint i lätt bidevind och tål mycket vind tack vare den tunga blykölen. Lätt att segla ensam med rullstor (extrautrustad) och alla tampar nerdragna till sittbrunnen. Med rattstyrning (extrautr.) är den lättstyrd även i hård bidevind utan att spilla i storseglet. Den starka (23 hk) motorn ger bra ork i motvind och hög sjö.

Hur det är att bo i båten:

Bekväm båt med bra toalettutrymme med dusch. Extra vattentank i förpik ger 180 l vatten. Tjocka dynor ger bra sovkomfort. Snygg varvsbyggbyggd inredning.

Positiva egenskaper:

Det känns att det är en kraftigt byggd båt som tål att användas utan att vara rädd att något skall gå sönder. Kölinfästningen med den tjocka plattan inger förtroende.

Problem / svaga punkter:

Bordet i salongen känns lite svajigt och behöver styvas upp i infästningen (under durken?) Tung mast när det är dags att masta av.

Genomförda förbättringar:

Monterat varmvattenberedare för bättre komfort. Värms av elpatron och motorn kylvatten. Sitter under BB akterkoj. Endast 15 l men räcker bra då det är hög temperatur på vattnet. Duschvattensutpumpning från pump som startar automatiskt med vippströmbrytare.

Övriga kommentarer:

En båt vi kommer att behålla i mång år som det känns. Lämplig storlek att hantera på ensamseglingar såväl som 4-5 personer. Det går bra att sova 7 personer och salongen sväljer ett midsommarfestande gäng på 15 personer (påpekade sonen i familjen)